2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Bundan 25 yıl önce LÖSEV kurulduğunda; Lösemi tedavisindeki başarı oranı o kadar düşük, Lösemili Çocuklar ve aileler o kadar çaresizdi ki ne yazık ki o süreçte lösemiden pek çok çocuk kaybediliyordu.    LÖSEV, kansersiz bir dünya düşleyip “Lösemi Bulaşıcı Bir Hastalık Değildir” diyerek çıktığı bu yolda, sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelesiyle toplumun farkında olmadığı ve ötekileştirdiği Lösemili Çocuklar algısını toplumu bilinçlendirerek yıktı ve “Kanser Kaderiniz Olmasın” diyerek kanserle mücadelelerini kazanan, hayata sımsıkı tutunan çocuklar yarattı. Bizlerde Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak 2-8 Kasım Lösemili çocuklar haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda LÖSEV bilgilendirme panosu hazırladık. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerimizden nakit yardım toplayıp kurumumuz adına LÖSEV'e nakit bağışta bulunduk. Bu değerli hafta, umut ve dayanışmanın canlı bir simgesi, çocukluk çağı lösemi hastalığının rengi olan “TURUNCU” renk ile anılıyor. Lösemili Çocuklarımızın yaşam mücadelesine destek olmak ve onların yanında olduğumuzu açıkça göstermek için bu haftaya turuncu renkle dikkat çekmek istedik ve 8 Kasım Çarşamba günü " Turuncu Etkinliği" mizi gerçekleştirdik. Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak diyoruz ki; YAŞASIN ÇOCUKLAR, YAŞASIN LÖSEV!

09.11.2023 106

Video için tıklayınız